Lepota in zdravje

Ali lahko s pomočjo DZ shujšam?

Diatomejska zemlja ima res širok spekter učinkovanja, ki je dobro poznan in potrjen tako s strani uporabnikov, kot iz znanstvenega vidika. Kar nekaj uporabnikov DZ, ki jo uživajo redno, poroča o izgubi telesne teže, vendar znanstvenega dokaza o direktnem vplivu DZ na hujšanje ni.
Sama DZ ne vsebuje kalorij, prav tako ne vsebuje nobeno čudežno sestavino, ki bi topila maščobe v našem telesu. Vendar z uživanjem DZ prečiščujete svoje telo, dvigujete raven zdravja, kar posledično vpliva na izgubo teže. Seveda ob uravnoteženi prehrani, vadbi in gibanju.  Ko telo očistite toksinov, postane veliko bolj funkcionalno, izboljša se počutje ter energija, kar vse pripomore k motivaciji in potrebni energiji za proces hujšanja.
Uporabniki, ki uživajo DZ, ob tem spijejo večjo količino vode. Njihovo telo je dobro hidrirano, zato navadno ne potrebujejo dodatnih sokov ali drugih višje kaloričnih in sladkih pijač, kar zopet posredno vpliva na izgubo telesne teže. Kar nekaj uporabnikov pa poroča o zmanjšanju apetita, ter potrebi po manjših količinah hrane v posameznem obroku. Z DZ prečiščujemo prebavni trakt, ki potem bolj učinkovito absorbira hranila iz hrane, zato se potreba po količini hrane zmanjša. Zopet gre za enega izmed posrednih vplivov DZ na izgubo telesne teže.

DZ torej lahko posredno vpliva na izgubo telesne teže, vendar ne pozabite na pomemben vpliv uravnotežene prehrane ter zadostne količine gibanja.

Viri: https://draxe.com/diatomaceous-earth/

15 Uses For Diatomaceous Earth


http://forums.phoenixrising.me/index.php?threads/diatomaceous-earth-who-has-used-it-and-with-what-results.19898/
http://www.curezone.org/forums/am.asp?i=1873311

Napiši komentar