Lepota in zdravje

Deodorantna krema za občutljivo kožo

Nihče več si ne more zatiskati oči pred tem, da konvencionalni deodoranti, ki vsebujejo parabene, povzročajo raka na dojkah (vir). Rešitev vedno več posameznikov najde v naravnih deodorantih, ki so v osnovi narejeni iz sode bikarbone. A soda za vse ni rešitev, saj na občutljivi koži povzroča rdečico in srbenje. Do tega prihaja zaradi razlike v pH-ju kože in naravnega deodoranta. Soda bikarbona je bazična, naše telo pa ima dokaj nevtralen pH. Zelo dober nadomestek sode je diatomejska zemlja. Ima izjemno vpojno sposobnost, njen pH se sicer razlikuje od izvora nahajališča, v osnovi pa je nižji kot pH sode bikarbone.

Deodorant za občutljivo kožo (brez sode bikarbone)

Sestavine:

  • 50 g koruznega škroba
  • 16 g diatomejske zemlje prehranskega razreda
  • 7-9 jž stopljenega in ohlajenega kokosovega olja

Najprej skupaj dobro zmešamo koruzni škrob ter diatomejsko zemljo. Nato dodamo 6 jž kokosovega olja in dobro premešano, da ne ostanejo grudice. Počasi po žlicah dodamo kokosovo olje, dokler ne dobimo željene konsistence deodoranta. Zmes nato prelijemo v kozarček, kjer bomo deodorant shranili in najlažje uporabljali.

Uporaba
S prsti zajamemo za lešnik veliko količino deodoranta in ga nanesemo pod pazduho. Dobro razmažemo in vtremo v kožo.

Po želji si lahko z dodatki različnih eteričnih olj naredite dišeči deodorant. Glede na zgornjo količno osnovnih sestavin, dodajte 15-20 kapljic eteričnega olja.

 

Napiši komentar