Lepota in zdravje

Maska za obraz za sijočo kožo

Plankton na obrazu za lepšo kožo? Diatomejska zemlja je prisotna že v mnogih kozmetičnih izdelkih, ki jih uporabljamo vsak dan. Iz nje pa si lahko sami doma pripravimo odlično masko za obraz ali piling za celo telo. Rahla abrazivnost, ki jo DZ dajejo kremenasta ogrodja diatomov (kremenastih alg), deluje kot odlični kožni pilig, ki odstrani umazanijo, olja in odmrle kožne celice. Visoka zmožnost vpojnosti DZ pa poskrbi, da se koža razmasti. Tako je obrazna maska iz DZ idealna predvsem za masten tip kože oz za predele obraza, ki se najbolj mastijo (čelo, nos, brada).

Kako pripravimo diatomejsko masko za obraz
  1. DZ prehranskega razreda zmešano z mlačno vodo v razmerju 1:3 (npr. žlica DZ z 3 žlicami vode). Če želite teksturo podobno pasti, povečate količino DZ; za obrazni piling pa povečajte količino vode.
  2. S prsti razmažite masko po obrazu. Debelejši nanos naj bo na področjih, kjer se nam koža najbolj masti.
    Če želimo obrazni piling, potem z narejenim pilingom nežno drgnemo po obrazu. Izogibamo se očem in ustnicam.
  3. Masko ali piling pustimo delovati dokler se popolnoma ne posuši. V tem času boste začutili vpojno moč DZ, saj prišlo do rahlega zategovanje kože na obrazu.
  4. Posušeno masko ali piling odstranimo z obraza s pomočjo mlačne vode. Lahko si pomagamo z mokro brisačko ali krpo. Previdno v bližini oči in ustnic.

Če imate po odstranitvi maske občutek, da je koža na določenih mestih preveč izsušena, potem na ta mesta nanesite kokosovo olje.

Preprost recept za domačo masko, ki bo prinesel odlične rezultate. Dokler ne boste preizkusili sami, ne boste verjeli.

 

Napiši komentar